Harrislee kommune

Bydelen Niehuus, der nu hører til Harrislee, var særlig berørt af grænsedragningen i 1920. Man mistede nemlig sin kirke. Kirkevejen førte, indtil 1920, gennem tunneldalen til kirken i Bov, hvis kirketårn lige netop kan skimtes over trækronerne, når man kigger mod nord.

 

Den nye grænse betød, at ikke færre end syv nye grænseovergange blev udpeget i Harrislee.

 

Harrislee har dog, lige som det nærliggende Padborg, formået at drage fordele af denne situation. Allerede inden Danmark blev medlem af EF i 1973 lykkedes det vha. af skattemæssige fordele at tiltrække skandinaviske virksomheder til området, og det lagde grundstenen til en kraftig vækst i industri, handel og indbyggertal.

 

Harrislee plejer endvidere gode kontakter med nabokommunen Bov og samarbejder med kommunen på mange områder. Byen har altid haft et stort dansk mindretal – som jævnligt får flere medlemmer. Mange danskere er flyttet hertil, måske pga. de forskellige danske institutioner, f.eks. skoler og børnehaver, eller pga. den lave tyske skatteprocent. Harrislee har dog også andre store trækplastre, som f.eks. den tætte beliggenhed til skov og strand.

Kilde:Chronik - 650 Jahre Harrislee. 1352 -2002 (Flensburg 2002) Thomas Panthléon (Hrsg.)

WebMaster · Redaktion · Copyright © 2004 GrænseRuten